Tuesday, August 18, 2015

Южна Америка'2015: Ден 6: Perito Moreno

4 април 2015

Много съм скептична. Какво има да му се гледа на един ледник?

Много бях скептична. Но още с изгрева се ококорвам какви красоти има навън, по пътя. Влизаме в парка. Вместо ние да слезем да си купим билети, служителите се качват в автобуса. Продължавайки, шофьорът се осведомява колко души ще се разхождат с корабче. Докато стигнем до пристана сме решили и ние да сме сред тях. Снимките показват, че сияя при гледката. Основният бизнес на тези от корабчето е да те снимат. Но някакси ненатрапчиво. Даже в началото дават съвети за снимането с ледника, а именно да се снима със светкавица, защото иначе човекът оставал тъмен. Приближаваме се до ледника. Времето е предостатъчно човек да направи стотина снимки.













На кея автобусът ни чака, за да ни закара до началото на пътеките. Мислех си, че с корабчето достигаме до по-близо до ледника и затова си струва. Но пътеките са толкова добре направени, че човек може да прекара часове, разхождайки се и любувайки се на гледките.
Пътеките всъщност са метални платформи. Първоначално може да изглежда недоразумение, че по този начин се нарушава екоравновесието, но след известно разсъжаване по въпроса, стигаме до противоположния извод. Туристите са ограничени да се движат по пътеките, не могат да излизат от тях. А туристи има много. Но въпреки това веки може да се наслади на гледката. И на разходката. Заслужава си!










Пътя до Ел Чалтен го проспивам. Заедно с красивите гледки по залез. Пристигаме по тъмно и имаме да вървим близо 1км до хотела. Аз се притеснявам (ами притеснителна съм си), че като отидем, стаята ще ни е заета. Отиваме. Плащаме. Дават ни ключа. Отключване. И.. се чува хъркане отвътре. Обратно на рецепцията. Разследване. Как така стаята е заета, а не е отразено в системата им. Оказва се, че фотографът Стив е решил да удължи престоя си. Все пак много красоти има навън и 5 дни не му стигат. И .. му удължават престоя без да обърнат внимание, че имат резервация. Предлагат да ни настанят в друг хотел. Аз плахо питам дали там има wifi. Онзи хотел бил много по-хубав. И ни настаняват в 4 звезден хотел. Качват ни с асансьор на първия етаж. Първият и последният асансьор за цялото пътуване. Лъскаво е,. Не е за бюджетно пътуващи туристи. Но няма да се сърдим.

Разходи:
- разходка с корабче 200 AR$
- вход за парка - 215 AR$
- 2 нощувки в Ел Чалтен - 11 000 AR$

1 comment:

Unknown said...

1000 евро за 2 нощувки?? Къде има петзвездни хотели в тия пущинаци :)

Post a Comment