Wednesday, September 23, 2015

Южна Америка'2015: Ден 9: Puerto Natales

7.04.2015

Автобусът е стар (и без тоалетна). Може би, защото пътят до границата е лош. След 4 часа сме в Чили. Преразпределят ни в два микробуса - единият до Пуерто Наталес, а другият - за... Торес дел Пайне. Толкова бяхме питали и разпитвали още като кацнахме в Ел Калафате за транспорт директно до Торес дел Пайне. Пропуснали сме едно гише... това на Always Glaciares.
Продължаваме към Пуерто Наталес. Едва навлизаме в градчето и аз искам да сляза заради гледките. Оставят ни почти веднага. Хотелът е на крайбрежния булевард, до кея с птици.

  



Това е хотелът:

а това е гледката от стаята:


Излизаме на разходка и по задачи - пералня, банкомат, супер...







 и автогара. Подминали сме сградата, защото думата rodoviario ни е непозната.



  


Градът не е лъсква. Но се вижда как работят да го направят по-приятно местенце.

 













Минаваме и през турисгическите агенции, за да проучим за турове. Решаваме да възползваме от посредничеството на мацката на рецепцията на хотела, за да си вземе комисиона. И без друго цените са еднакви за нас. А и тя потвърждава, че ако си резервираме стаята ден за ден през booking.com е най-изгодно за нас.
Прогнозата е за дъжд. Най-малко валежи предричат за следващия ден. За тогава се записваме за екскурзия до Торес дел Пайне. С отклонението до Перито Морено и Ел Чалтен сме изразходили времето, необходимо за W-трека. Преценяваме, че с екскурзия ще видим най-хубавите гледки в парка. И се молим да не вали много, за да направя някакви снимки.

No comments:

Post a Comment