Sunday, September 20, 2015

Южна Америка'2015: Ден 8: El Calafate

6.4.2015

Освобождаваме хотела набързо. Nomad само им оставя ключа и се отправяме към автогарата. Снабдяваме се с билети до Ел Калафате. Кафенето го почистват още, но ни пускат вътре и ни обслужват. Има безплатен интернет.
Пътуваме с нова за нас автобусна компания - Tasqa. Авобусът е кама. (230 AR$) Гледките от прозореца радват окото. За какво му е на човек да се катери, a?



Автобусът минава през летището - много е удобно, ако трябва да хващаш полет. Има полицейси пост, сигурно има защо.
На автогарата на El Calafate сме неприятно изненадани - няма автобуси до Puerto Natales следобяд. Обявеният в интернет е само за активния сезон, който вече е приключил. За да пътува човек извън активния сезон, не трябва да не е притеснен откъм време.

Налага се да пренущуваме в Ел Калафате. На гишето за информация ни дават адреси на хостели и се отправяме към един, близко до автогарата. (Lago Argentino, 600 AR$) Снабдени сме с билети за първия автобус до Пуерто Наталес на следващя ден - в 5:30. Ще минат да ни вземат от хостела. (El Pingüino Express, 500AR$)

По препоръка от гишето за информация на автогарата, се отправяме към Laguna Nimez за разходка. El Calafate не ми харесва, няма какво да се прави там, затова наблюдаването на птици е приемливо занимание, с което да си уплътним времето. По пътя се оглеждаме за растението от семейството на боровинката, на което е наречен градът.

Не е това.

Нито пък това.





Ето го: El Calafate:
Но така и не виждаме плода, който местните използват за сос на ястие със свинско, десерти, ликьор и сигурно много други.

Разходката около лагуната е приятна. 1.9km около лагуната, с информационни табели.






Има и фламинго, но са далече.



Това е плаж на Lago Argentino:



Денят приключва безславно, надяввам се следващият да е по-добър.
Търся хотел в Пуерто Наталес. Набелязаният от предната вечер струва 100US$, а не 60, кактo e  бил преди това. След полунощ отново проверявам - цената на нощувката е пак 60$, хм. Резервирам веднага.

No comments:

Post a Comment