Thursday, March 31, 2016

Cuba´2016: 0. Köln -> Varadero -> La Habana

4.3.2016
Да се събудиш в Centro Habana!!! Красота и разруха съжителстват в хармония. Рикша, такси - кога за последно съм се возила в Лада?
След сутрешния стрес с липсващата кубинска виза, липса, установена на гишето за check in - сме приятно изненадани от Air Europa - авиокомпанията, изпълняваща полета на Eurowings Кьолн - Варадеро. Широки седалки, пространство за краката, дори храна и напитки. Спътниците ни са преобладаващо германци, отиващи на пакетна почивка. Но има и такива, които пътуват с пътеводители, отбелязани с разноцветни разделители и проучващи задълбочено картата на Куба.
Излитаме с час закъснение, наваксваме половината. Но един час няма кой да сложи рампата, за да напуснем самолета. Добре дошли в Куба! Наперената кубинка до нас видимо посърва.
Опашка за граничен контрол, друга за CUC. Чейнджията си удържа 20 CUC лична комисионна. Тези златни ланци по врата не се купуват с народна пара. Друг спомен от родината - ранните 90 години на миналия вече век. Каки с мрежести чорапогащи. Явно са хитът на сезона.
Автобус на Viazul за Хавана. На него има и местни. Унесла съм се, за да се събудя в Centro Habana...


No comments:

Post a Comment