Monday, November 27, 2017

Mexico'2016: 34. Loreto

1.05.2016

Кратка сутрешна разходка из Ла Пас. Следва автобус до Лорето. Местната автобусна компания се казва Aguila и оперира на територията на Баха Калифорния и Баха Калифорния Сур. Цената на билетите е висока.  Последните километри преди Лорето пътят е по крайбрежието и живописен. На всеки залив се оглеждам - може би сме дотук.
Прочела съм, че автогарата на Лорето е на пътя, в началото на градчето и сме на 2км от наетото бунгало. Самата автогара е мизерна. Използва се и за поща и всякакви доставки. Явно типично по тези места, както ще се уверим. Тоалетната е смрадлива. Мизерно начало за любимо място на американците. Но масовият американец едва ли пътува с автобус. Малцината като нас бяха извозени от посрещачите си.
Хотелът ни е от стаи, оформени като в бунгала, но не на брега на морето, а в центъра на градчето.
Високият сезон е отминал. Носталгията от това се усеща във въздуха. Срещат се и изостанали туристи, главно групи младежи. Част от местните всъщност са американци, купили имот и преселили се или идващи тук само за почивката си.
Харесваме си ресторант на крайбрежната алея. Други клиенти няма. На крак се зпознаваме с цените в менюто. Не се харесваме. Благодарим и си тръгваме. Отговорът на собтвеничката е изненадващо груб. Все едно да кажеш "Има защо" когато ти благодарят.
Търсим си разходка с лодка до Ковокадо за следващия ден. "Прослушваме" туристическите агенции. Повечето са затворени. Останали са само две. В първата взаимно не се одобряваме със собственика. Не е лесно за бакпакъри, когато масовият американски турист е разглезил местните. Потиснати се отправяме за вечеря в хотела ни. Пак е много скъпо, но като гости имаме отстъпка. След бутиковата вечеря отново се отправяме към уличката с туристическите фирми. Дядото от втората още седи в очакване на клиенти. Разбираме се. И той доволен, и ние също.

Ла Пас:






Лорето:







Разходи:
- автобус Ла Пас - Лорето: 800$/човек (350km, около 5ч)
- хотел $781
- вечеря $525
- супер $117

No comments:

Post a Comment