Friday, April 8, 2016

Cuba´2016: 1. La Habana (2)

6.03.2016

Закуска - ананас, банан, папая, гуаяба, яйце на очи, питка, кашкавал, шунка.
Hop-on, hop-off bus (10 CUC от 1.1.2016). Правим една пълна обиколка, за да си набележим места за разглеждане. Аз си харесвам Habana Vieja, а nomad - Miramar - кварталът на богатите.
Опашка за пица.
Простори и олющени фасади срещу Ел Капитолио.
Улица Brasil / Tto Rey (има две имена) за коктейл - в Bigote Gato. Коктейл за 1.95 CUC. Разбрах защо преди не ми е харесвало мохитото - нямало е достатъчно мента.
Варена царевица на клечка и куклен театър на площада.
Музей.
Соц. паста, закупена с конвертируема валута.
Любимата улица Нептуно.














водопой: (Това е цистерна с питейна вода. Водата на чешмата в Куба не е питейна. Минералнта се продаава само в магазините с конвертируемо песо като най-евтината е 0.70 CUC за литър и половина и 1.90 CUC за 5 литра - често цените са доста по-високи - цена, непосилна за местните. Та те преваряват 15 минути и после филтрират водата от чешмата.)

Лолитка:


На лов за интернет: (За да ползваш интернет в Куба си купуваш карта - 30 минути, 1 час, 5 часа и клечиш, стърчиш или висиш на улицата или площада, където интернетът е достъпен. Т.к. хотелите предлагат интернет на гостите си, около хотелите има тълпи от хора, най-вероятно получили паролата за интернет от някой близък)


















No comments:

Post a Comment