Friday, August 11, 2017

Mexico'2016: 35. Isla Coronado

2.05. 2016

И ето ни в открито море,  в El mar de Cortéz, за да си припомним величието на природата.
Подскачащи скатове, демостриращи мъжество в патетичен опит да си спечелят половинка. Ние, жените, сме много взискателни и все трябва да ни впечатляват. И всичко това за създаване на потомство. Животът трябва да продължава.
Плуващи делфини, радващи се на живота и на нас, хората. Не могат и да допуснат, че самопровъзгласеният за интелигентен господар на планетата, човекът, всъщност я унищожава, замърсявайки я. Воден от алчност, скука и самота и в крайна сметка само, за да спечели някоя жена и да си почеше егото.
Морски лъвове, постигнали нирвана. Можем само да им завиждаме за умението да се наслаждават на живота.
Съзерцание. На тюркоазената вода в залива.
Трябва да има и такива турове, които те зашеметяват с красота и ти отварят сетивата. За да може след това да се върнеш обратно при суетата. Смирен.





























Продължаваме към Мулехе. Колкото пó на север се отива, толкова по-често автобусите биват спирани от военните за щателна проверка на багажа. Дори има специални отбивки за целта. Войникът съзаклятнишки ми намига докато ме пита дали имам марихуана. Едва ли не като приятел, който иска да си дръпне от твоята цигара. Изненадана от въпроса, избухвам в смях.

Разходи:
тур дор Коронадо - 1 000$ / човек
бакшиш за лодкаря - 200$
автобус до Мулехе - 300$ / човек
ношувка в Мулехе - $490, Las Casitas
вечеря - $200 в Las Casitas
супер - $170

No comments:

Post a Comment