Monday, August 13, 2018

Colombia'2016: Around San Agustin

28,05,2016 г.

На организиран тур сме. Целта ни е да видим още два парка, които са към обекта San Agustin на ЮНЕСКО и преценяваме, че с тур ще ни е по-лесно и евтино, отколкото с такси. Допълнителните места, които посещаваме на тура са само бонус.

Със своите 1550км река Магдалена прекосява голяма част от територията на Колумбия. Първата ни спирка е Estrecho del Magdalena, където коритото на реката е широко около 2м, а самата река прави завой. Остналите от групата са местни и намират мястото за много красиво и се отдават на селфита - патриотизмът се възпитава - докато на мен са ми по-интересни шапките и чантите от лико, продавани на сергиите до отбивката. Дали е плюс или минус, но когато си на по-продължително пътуване, не можеш да пазаруваш сувенири. Задоволяваме се със закупуването на семена от чушки и бобови зърна от Juan Friede Museum за подарък на магеланец. Nomad е оптимист относно внасянето им в Европа.
Организаторите ни забраняват да слизаме до площадката за набюдение на водопада - Salto del Mortiño. Само на нас двамата, предполагам, защото сме чужденци и не искат инциденти. Скоро имало срутване и пострадали. Докато изчакваме другите забелязваме едно растение, което много прилича на канабис. По-късно го виждаме отново, избуяло във фермата, в която спираме за напитки. Nomad веднага измисля схема за забогатяване с участието на семената на това растение. Гидовете обещават да го снабдят със семена преди да напуснем Сан Агустин вечерта. Аз се чудя как ще се дистанцирам, ако ни заловят.

Двата парка - Alto de los ídolos и Alto de la Piedras, основната ми цел за деня - са много добре уредени и приятни за разходка.

Обратно в Сан Агустин имам време за последно щляене из градчето. Има процесия и местните се забавляват.

Уви, бизнес идеята на спътника се проваля. На стълбите на автобуса, секунди преди да потеглим за Богота, се опитват да му продадат някакви семена, които са всичко друго, но не и желаната стока.





















 









Набеденото растение:




Разходи:
- тур - 40.000 COP p.p.
- обяд - 21 000 COP p.p.
- автобус Сан Агустин - Богота 82 000 p.p.

No comments:

Post a Comment