Thursday, August 9, 2018

Colombia'2016: Tierradentro

27.05.2016г.

В 6 сме на автогарата, но уви няма места за автобуса в 6:30, а следващият е в 8. В 10 вече сме в крайпътно заведение за закуска с caldo de pollo  - истинска пилеша супа, както си трябва - с крачка. Пътят на места липсва, т.е. няма асфалт, но после става по-зле. Чак тогава се сещам, че когато проверявахме за тур до Тиеррадентро при предишното ни пребиваване в Попаян и намерихме такъв, предлаган от хостел, ни бяха предложили да ни закарат с джип 4 x 4, защото пътят е бил пропаднал при последните дъждове. Шофьорът ни е много млад. С нас пътува и собственикът на маршрутката със сина си. Синът имитира баща си при всеки жест, всяко движение, всяка дума.
В 1ч сме на разклона за Сан Андрес (San Andrés Pisimbala) - най-близкото населено място до Tierradentro. До музея са 2 км. Музеят съвместява арехологическа и етнографска експозиции.
Уредникът е наследник на малцинството, чиито бит е представен.
Входният билет за Tierradentro важи 2 дни, но уви, ние имаме няколко часа. До самите обекти, (El Alto de San Andrés) води пътечка. А самите обекти са подземни гробници. Клаустрофобията надделява и влизам само в една - върви се по стъпала от големи и неравни камъни, наредени в спирала. Един от пазачите ме придружава, за да осветява и да ми помага. Имам няколко неуспешни снимки. 10 часа път за един обект на ЮНЕСКО.






















Разходи:
- автобусен билет 20.000; фирмата е Sotracauca. На билета пише регистрационния номер на автобуса.
- входен билет 20.000
- закуска 10.000

No comments:

Post a Comment