Wednesday, June 14, 2017

Mexico'2016: 20. Puebla

13.04.2016
Oaxaca -> Puebla

Разстоянието го вземаме за 4-5 часа с любимите ми автобуси ADO, които ми дават възможността да науча за някой изпълнител или група като напр. Pepe Aguilar докато се изумявам на негостоприемния пейзаж навън.
Таксиджията е много любезен да ни покаже родния си град. Прави го с нескрита гордост. Пуебла претендира да прилича на европейски (?) град с френско (?) влияние. Фасадите на сградите, облепени с теракота - Talavera Poblana - по-скоро напомнят архитектурата на маврите в Испания. Френската инвазия в Мексико е била възпряна именно с битката при Пуебла na 5.5.1862г. и El Cinco de Mayo, популярно име на улица в Мексико и празник тук.
Пуебла за разлика от много други не е построен на основите на град, съществуващ преди колонизацията, а на място, което според легенда, видяно в сън. Макар да е четвъртият по големина град в Мексико, колониалният център на Пуебла е компактен.
Пристигнали сме в един от най-горещите дни на годината. 28-30 градуса за тази надморска височина (над 2000м) е доста. Дори за местните е горещо.
Следобеда го прекарваме в разходки. Откриваме и новия си любим ресторант.








































Разходи:
170$ - обяд/вечеря
130$ - супер (oxxo)

No comments:

Post a Comment