Wednesday, June 21, 2017

Mexico'2016: 22. Puebla -> Mexico D.F.

15.05.2016

Такси до CAPU - главната автогара на Пуебла. Огромна е.
Отново негостоприемен пейсаж навън.
В Мексико Сити по настояване на nomad вземаме такси от близкия булевард, а не директно от автогарата. Таксиджията помага на предишната клиентка - въздрастна жена - да си разтовари дисагите и с това ни спечелва доверието. По пътя ни прави курс как да различаваме истинските таксита от тези, с които могат да те отвлекат и ограбят (и дори да те убият) и изоставят някъде в покрайнините.
Нямаме резервация за хотел. И започва едно ходене по мъките. В хотела, който преди е отсядал nomad - евтин и който дават стаи и на час, няма места. В другите му известни - tampoco. Един по един проверяваме всеки хотел и хостел по пътя ни. Не знаем дали е заради уикенда, или има някакво събитие в града. Надявам се на wifi на централния площад, за да потърся стая, но уви тук няма. Накрая намираме стая в хотел Canada, близо до катедралатa. Стаята е мизерничка, интернетът почти никакъв го няма.
Излизаме за обяд. Първите ми впечатления от Mexico D.F. - още от таксито - една огромна версия на Женския пазар, последвана от wow-ефект при вида на Zocalo - централния площад. И това само за 1-2 пресечки разстояние.
Nomad се опитва да ме накара да снимам катедралата на фона на синьото небе, но аз упорствам. През следващите дни ще съжаляам за пропуснатия шанс за хубава снимка.













Разходи:

такси в Пуебла - 70$
билети Пуебла - Мексико - 353$
такси в Мексико Сити - 50$
хотел - 740$
плодове - 50$


No comments:

Post a Comment