Friday, June 3, 2016

Cuba'2016: Trinidad - градът на Елвисите

18.03.2016

Отново в Тринидад. Адресът на касата са ни го дали домакините в Баракоа. Не ни харесва особено, но почти всичко в града е заето. Бумът на туризма в Куба е на лице. Собственичката не скрива недоволството си, че вместо да закусим при нея, се отправяме към познатия ни италиански ресторант. Уви, подранили сме и навестяваме друг, в който докато си пия кафето наблюдавам как се пече прасе на шиш.
Решени сме този път да използваме Conectrando за връщането ни в Хавана, но билети нямало. Да сме проверили отново в 16ч. Притеснени, си уговаряме трансфер с такси. Записват си адреса на касата, казват ни в колко ще ни вземат, но предварително заплащане няма. Явно във всеки град системата е различна.
Затвърждаване на познатото в града. Харесва ми въпреки прекалено многото туристи.
Сладолед в Копелия. Цените са написани на таблото, но за нас - чужденците ги смятат в CUC, а не в CUP, както са си по принцип. Ако искаш. Копелия-фаворит си остава тази в Сиенфуегос.
Опитите да се снабдим с карти за интернет са неусшешни - били свършили.
Отново в Cubacan - да се опитаме да си купим билети Хавана - Винялес. Не можело. Ама защо сме били уговорили трансфер за Хавана, тя ни била уреждала билети?!! Тези игри на билети - има-нЕма не ги разбираме до край, даже хич.
А защо град на Елвисите? Много често срещано име в Тринидад е Delvis.





































 Разходи:
- стая - 25 CUC
- закуска - 10 CUC
-  велотакси - 3 CUC
- сладолед - 2.50 CUC
- вечеря - 12 CUC


No comments:

Post a Comment